РЕДАКЦІЯ ЧИСЛА

Тарас Возняк (головний редактор)
Олесь Пограничний
Михайло Москаль
Іванка Подольська
Герман Антонов
Христина Рябуха


 

незалежний культурологічний часопис «Ї»
число 80 / 2015
УКРАЇНА 2015
ЗАВДАННЯ НОВОЇ КРАЇНИ

ЗМІСТ
 

МИ ПОТРЕБУЄ/МО

СИСТЕМНОГО ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ ДЕРЖАВИ

 

Шановні співвітчизники!

Україна переживає найдраматичніший період у своїй новітній історії. Розв’язана Росією війна, окупація Криму і частини Донбасу, нерішучість нової влади розпочати кардинальні зміни в країні ставлять на порядок денний питання самого існування на-шої держави.

Зростаюча загроза соціальних потрясінь і бунтів, розчарування людей через нереалізовані очікування після Революції Гідності створюють сприятливий ґрунт для реваншу сил, що були усунуті від влади.

Вихід з цієї критичної ситуації могли б запропонувати інтелектуали, яким до снаги подивитися на багато років уперед, поставити стратегічні  завдання з побудови нової країни. Знані та авторитетні українці зможуть запропонувати суспільству бачення майбутнього.

У цьому дайджесті зібрані бачення українських інтелектуалів, експертів і мислителів. Їхні думки вселяють надію, бо демонструють можливість перебудови країни через проведення внутрішніх реформ.

Проте самих лише міркувань і пропозицій замало. Навіть найкращі ідеї потребують практичного застосування. Час вимагає й тих, хто візьметься за виконання такого плану змін країни.

Це завдання під силу лише тому класу українців, який кристалізувався на Майданах – Помаранчевій революції та Революції Гідності.

Одні називають таких людей середнім класом, инші – креативним, мислячим, громадянським. Це – найактивніша частина суспільства, яка сформувалася і хоче кардинальних змін: волонтери, добровольці, громадські діячі, відповідальні підприємці, просто небайдужі громадяни. Свобода для них  є самоцінністю, природнім станом, пе-редумовою для реалізації. Їх не влаштовує олігархічна монополія на економічну і політичну владу. Вони не можуть змиритися з тим, що Янукович і компанія досі не покарані за злочини. Їх бентежить процвітання корупції й марнування чергового шансу країни.

Ця спільнота людей визріла для створення власної політичної партії, яка візьметься за реалізацію візії Нової України.

Найближчим завданням нової партії має стати перехід від монополії олігархів на владу до устрою, в якому самодостатні й сумлінні громадяни становитимуть більшість і визначатимуть пріоритети  країни. Очевидно,  доведеться подолати опір прав-лячих еліт. Це завдання під силу лише великій спільноті, що матиме інноваційну організаційну партійну структуру та ефективні інструменти реалізації мети.

Головне завдання сьогодні – запустити й зробити процес зростання й подальшої політичної соціалізації  нового суспільного класу незворотним.

Вважаємо, що системне перезавантаження держави має відбуватися стрімко й повинно охоплювати всі сфери суспільного життя.

 

Ініціативна група:

 

Тарас Стецьків, політик

Михайло Басараб, політолог

Тарас Возняк, політолог

Олег Рибачук, громадський діяч

Віктор Жердицький, фінансист

Ігор Коліушко, правник, громадський діяч

Олег Канівець, бізнесмен, благодійник

Богдан Яременко, дипломат

Андрій Юсов, експерт, громадський діяч

Олег Кузан, політтехнолог

Олександр Палій, історик, політолог

На головну сторінку | Зміст | Архів часопису | Пишіть нам: ji.magazine1989@gmail.com

 

 






Новая Зеландия  Природа Новой Зеландии  Культура Новой Зеландии