РЕДАКЦІЯ ЧИСЛА

Тарас Возняк (головний редактор)
Олесь Пограничний
Михайло Москаль
Іванка Подольська
Герман Антонов
Христина Рябуха


 

незалежний культурологічний часопис «Ї»
число 79 / 2015
РОСІЯ 2015
АГОНІЯ РЕЖИМУ

ЗМІСТ
 

ДЕКЛАРАЦІЯ

 

Революція Гідності, війна за Незалежність і европейський вибір сформували в Україні громадянське суспільство і політичну націю. Ми стоїмо перед необхідністю утвердити Державу, щоб вона відповідала викликам і завданням, які стоять перед суспільством.

Сьогоднішнє українське суспільство постало перед величезними викликами:

1.Брак політичної волі з боку еліти, що утвердилася при владі в результаті Революції і нових виборів на дію, спрямовану на реформування і захист держави. Бездіяльність державних інститутів і правлячого блоку – громадянський і політичний вирок тим, що прийшли нині до влади.

2.Зубожіння громадян, неподолана корупція, загальна пограбованість держави і наростаючий економічний крах.

3.Політика російського керівництва з відновлення євразійської геополітичної єдності та курс на дестабілізацію владно-суспільних відносин в Україні з допомогою «керованого хаосу».

4.Поява внутрішніх хаотичних соціальних рухів і сил, що не повязані між собою змістом і цілями та легко надаються до маніпуляції зовнішніми силами несе небезпеку фрагментації і розбалансування української державності.

На ці виклики потрібно дати відповідь!

Обидві українські революції – Помаранчева і Революція Гідності – показали: українці настільки самоорганізовані, що здатні самостійно без визначеного  лідерства та сформованої згори вертикалі повалити спроби диктатури і диктатора. Проте вони досі не витворили інституційно-правової системи та загальновизнаних правил, які забезпечують поступальний розвиток і унеможливлюють кризи народовладдя і правовладдя.

За 23 роки незалежності в Україні не сформувалася система сучасних, справді ідеологічних, політичних партій. Партії і блоки за своїми назвами і спроможністю об’єднувати людей залишаються корпораціями тимчасового або одноразового вжитку з сімейно-клановими інтересами.

 Тому українське суспільство гостро потребує політичної сили, що інтегрує розбуджені Революцією Гідності громадянські ініціативи та активності у спільну політичну дію, сформує відповідальних політичних лідерів, доб’ється обов’язкових для всіх правил і норм, що забезпечать вільний розвиток і самовираження людини, утвердить Державу на засадах права і справедливості.

Тому українське суспільство гостро потребує політичної сили, що зможе справитися з агонією Російської імперії, яка в своїх конвульсіях накинулася на Україну - саме цьому присвячено цей аналіз, якицй ми вам пропонуємо.

Ми декларуємо свій намір створити таку партію!

Метою її діяльності має стати побудова ефективної і сильної Держави, що захистить свободу громадян і суверенітет країни, забезпечить реалізацію її національних інтересів, рух до суспільства вільних громадян і самоврядних громад, суспільства, в якому постійно зростатиме обсяг матеріальних і нематеріальних благ, як основи внутрішнього ринку і високого духовного рівня українців, в якому економіка буде максимально вільною від втручання держави, де домінуватиме приватна власність, пануватиме право і закон.

Головним гаслом наша партія вибирає нові революційні цінності Громадянської дії:

LIBERTAS, FIDES, JUS – СВОБОДА, ДОВІРА, ПРАВО.

СВОБОДА – як найвища, дана Богом і Природою цінність і ціль існування людини.

ДОВІРА – без якої неможливий жоден вільний вибір та спільна дія на користь спільної справи.

ПРАВО – яке є формалізованим виявом справедливості і без якого не існує істинної відповідальності ані в політичній, ані в громадській діяльності.

За основу у своїй політичній діяльності ми беремо візію модернізації країни і зобов’язуємося втілювати її в життя в міру своїх сил і можливостей.

 

Кожен, хто хоче, вміє і має натхнення приєднатися до побудови такої партії, котра буде відповідати викликам часу, може приєднатися, визнаючи цю Декларацію!

 

Михайло Басараб, політолог

Тарас Возняк, політолог

Віктор Жердицький, фінансист, банкір

Олег Канівець, бізнесмен, благодійник

Ігор Коліушко, правник, громадський діяч

Олег Кузан, політтехнолог

Андрій Максимець, громадський діяч

Ігор Марков, політолог

Олександр Палій, історик, політолог

Олег Рибачук, громадський діяч

Тарас Стецьків, політик

Олександр Фільц, психіатр

Андрій Юсов, експерт, громадський діяч

Богдан Яременко, дипломат

На головну сторінку | Зміст | Архів часопису | Пишіть нам: ji.magazine1989@gmail.com

 

 






Анталия  Кемeр  Несебр